film
Prechádzka / exkurzia
Caligula x Gerulata (prehliadka + film)
Pri príležitosti festivalu BE2CAN sa spoločne vrátime do obdobia antického Ríma. Prostredníctvom špeciálnej komentovanej prehliadky Antickej Gerulaty, zapísanej v roku 2021 na zoznam UNESCO, objavíme, čo sa nám po Rimanoch zachovalo v Rusovciach.

Dozviete sa, kedy vznikol, ako vyzeral a kam až siahal ich vojenský tábor, a ukážeme vám, aké typy predmetov sa nám podarilo nájsť vďaka dlhoročnému archeologickému výskumu. Antickú atmosféru zavŕši filmové premietanie Caligula: The Ultimate Cut o cisárovi, ktorý vládol Rímu len štyri roky, no zapísal sa do histórie ako symbol korupcie, hrôzy a výstrednosti. 

Komentovaná prehliadka sa začína o 15.30 v areáli Antickej Gerulaty.

Filmové premietanie sa začína o 17.00 v kine SĽUK. 

Vstupné: komentovaná prehliadka  € (online predpredaj) / na filmové premietanie 6€ (online)

Caligula: The Ultimate Cut je filmová dramatizácia vzostupu a následnej vlády cisára Caligulu, jedného z najznámejších vládcov starovekého Ríma. Postupne sledujeme jeho ambície, intrigy, zvrátenosť a dekadenciu, brutalitu a šialenstvo.

Po štyridsiatich rokoch od prvého uvedenia prichádza Penthouse Films International s úplne novou zostrihanou verziou šokujúcej kultovej klasiky, ktorá obsahuje množstvo doteraz nezverejnených záberov. Jeden z najškandalóznejších filmov v dejinách kinematografie, slávna dekadentná snímka, konečne vyšiel vo verzii, v akej bol pôvodne zamýšľaný. V hlavných úlohách Malcolm McDowell, Peter O'Toole, John Gielgud a Helen Mirren. Viac informácií o filme

Podujatie vzniklo v spolupráci s Film Europe a festivalom BE2CAN.


 

 

Odporúčame

Divadlo SkRAT: Punctum contra punctum

Ut 8.10.2024 / A4 - priestor súčasnej kultúry

TIP

Galakoncert: Konvergencie 25

Po 30.9.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava

TIP

Jakub a jeho pán. Pocta Denisovi Diderotovi v troch dejstvách.

11.10.2024 - 12.12.2024 / Divadlo Astorka Korzo ´90

TIP

Kraak & Smaak Live (NL)

Št 14.11.2024 / Majestic music club

TIP