Pridajte sa na videohovor s francúzskym šéfkuchárom Paulom, milovníkom francúzskej kuchyne, ktorý vás za 2 hodiny naučí pripraviť vynikajúci kuskus.
Podujatie môžete sledovať cez Zoom
Nezabudnite si vopred zakúpiť suroviny na prípravu tohto receptu. (pre 4 osoby):
400 g jahňaciny (môže byť nahradená guličkami z hovädzieho mäsa, napríklad Köttbullar z Lidla)
200 g kuskusu z tvrdej pšenice
4 kuracie stehná
4 štipľavé klobásy
1 stredne veľká konzerva cíceru
1 malá konzerva paradajkového pretlaku
4 kvaky alebo kaleráby
4 mrkvy
2 cibule
2 vetvičky stopkového zeleru
2 struky cesnaku
20 g masla
4 polievkové lyžice olivového oleja
štipka harissy (môže byť nahradená paprikovou pastou « Červené Zlato » – štipľavé)
1 kávová lyžička korenia Ras el hanout (hlavné koreniny : škorica, zázvor, koriander, kardamón, muškátový orech, čierne korenie a kurkuma, tiež môže obsahovať klinčeky a kmín)
soľ
Kuchynský riad : 1 nôž na zeleninu, 1 škrabka, 1 doska na krájanie, 1 veľký hrniec, 1 miska na šalát, 1 pohár