koncert
Mikrozvuk 48: Michael Speers (IRL) a Jena Jang

Ďalší zo série experimentálnych koncertov Mikrozvuk v petržalskom LOMe.

18.10.2024, Pi

Lineup:

19:00 Doors
19:30 Jena Jang
20:15 Michael Speers

Michael Speers je zvukový umelec pochádzajúci z Írska. Patrí medzi stálice britskej sound artovej a impro scény, čoho znakom sú jeho časté vystúpenia v londýnskom klube Cafe OTO. Pracuje s perkusívnymi zvukmi reálnych alebo imaginárnych bicích nástrojov, pričom v jeho koncertnom rideri môžete napríklad naraziť na zaparkované naštartované auto. Výstup môže byť elektroakustická kompozícia, performance alebo site-specific inštalácia. Zvukový materiál je raz syntetický, inokedy vychádza viac z prirodzenej akustiky daného priestoru, či zvukových obmedzení bicích nástrojov. Okrem nich experimentuje s mikrofónmi a spätnou väzbou.

Jena Jang pochádzajú z Južnej Kórei a žijú v Prahe. Kombinujú performance s experimentálnym zvukom, videoartom a súčasným tancom. Spájajú starobylé umelecké tradície so súčasným experimentálnym prístupom. Inšpiráciu čerpá z budhistického spevu, jogínskeho dýchania, hrdelného spevu, tradičnej kórejskej hudby Pansori a šamanských rituálov. Zámerom ich zvukových performance je transformovať negatívne spomienky a traumy na pozitívnu energiu. Využívajú na to extrémne hlasové techniky, DIY syntezátory a ručne vyrobené objekty.

Vstupné: 5€

Pre všetkých Ukrajincov a Ukrajinky je vstupné zadarmo. Stačí ak sa preukážete dokladom a rezervujete si lístky na space@lom.audio

Всі українці та українки можуть відвідати концерт безкоштовно. Для цього необхідно підтвердити громадянство за допомогою документа та забронювати квитки на нашому сайті. Чекаємо на вас. 
space@lom.audio

Súčasťou série Mikrozvuk je pravidelný Live stream. V prípade, že s nami nemôžete byť osobne, máte možnosť vypočuť si koncert aj u vás doma. Pamätajte však: LOM je LOM.

Odporúčame

Peneři Strýčka Homeboye (CZ)

So 16.11.2024 / Šafko Klub

TIP

Ivana Šáteková - Sama si za to môžeš!

13.9.2024 - 25.10.2024 / ATELIER XIII

TIP

Halloween Party

Pi 1.11.2024 / Good Life Club

TIP

Sun(DJ)set w/Nightcall crew

Pi 18.10.2024 / Hrad Devín MMB - Národná kultúrna pamiatka

TIP