Ochutnajte tradične pečenú hus počas dňa Otvorených husacinárskych prevádzok v Slovenskom Grobe, ktorý sa stane už po druhý rok Kráľovstvom husaciny.
Slovenský Grob bol začiatkom minuloročného septembra korunovaný za Kráľovstvo husaciny Máriou Teréziou. Tá sa po roku aj so svojím sprievodom vydá na kontrolu husacej monarchie.
Na námestí v Slovenskom Grobe tak na všetkých čaká bohatý hudobný aj kultúrny program, ktorého súčasťou bude dobová krčma, remeselníci, kráľovská hostina z regionálnej gastronómie a korunovácia Kráľa husaciny Máriou Teréziou.
Na podujatí vystúpia DFS Čečinka, Malalata Balkan beats, Vajnorský okrášľovací spolok, Družina, Klnka a Kochanski, Čarovné ostrohy, Rockom krokom a večer uzavrie zábavu skupina Polemic. Súčasťou podujatia bude aj XVII. Deň otvorených husacinárskych prevádzok a tradičný remeselný Farm Fest.
Program:
13:00 DFS Čečinka
14:00 Polemic
15:00 Oficiálne otvorenie a korunovácia kráľa husaciny s pomocou Márie Terézie
15:00 Kráľovská hostina
16:15 Malalata Balkan Beats
17:45 Vajnorský okrášľovací spolok
18:45 Družina
20:00 Kochanski a Klnka
21:15 Čarovné ostrohy Rockom krokom
22:30 Igor Kmeťo ml.
Moderátori: Lenka Debnárová a Richard Vrablec
Sprievodné podujatia:
Súčasťou podujatia Kráľovstvo husaciny v Slovenskom Grobe bude aj Farm Fest, ktorého cieľom je priblížiť a zviditeľniť tradičné remeselné, gastronomické a produktové špecifiká bratislavského regiónu. Možnosť ochutnať a zakúpiť si tradičné výrobky od 20 predajcov miestnych špecialít z bratislavského regiónu na Farm Feste na námestí.
Pri príležitosti XVII. Dní otvorených husacinárskych prevádzok bude pre gurmánov v každej prevádzke Cechu husacinárov pripravené degustačné menu v hodnote 8€, ktoré si budú môcť zakúpiť v každej zo 7 reštaurácií Cechu, po zakúpení vstupenky za 2 eurá. Bez vstupenky nie je možné zakúpiť si akciové menu a platí cena podľa platného jedálneho lístka reštaurácie.
Korunovácia Kráľa husaciny za prítomnosti Márie Terézie a slávnostného sprievodu. Ukážka kráľovského spôsobu hodovania. Dobová krčma s lokálnym pivom a netradičnou obsluhou.
Viac info
Pozrite si video z minulého ročníka: