24.10.2017
blog
Filmový festival inakosti začína už 25. októbra

Už 11. ročník má pred sebou festival, ktorý prináša filmové príbehy lesieb, gejov, bisexuálov, transrodových a intersexuálnych ľudí. Prvá projekcia bude v stredu 25. 10. v bratislavskom Kine Lumiѐre, kde bude bežať festival do nedele 29. 10. V Bratislave sú súčasťou programu aj premietania v Kine Film Europe.



Nosnou témou festivalu bude coming out. Uvedomujeme si, že v spoločnosti nastal posun, no rovnako sme si vedomí toho, že v porovnaní s väčšinou európskych krajín Slovensko výrazne zaostáva v akceptácii LGBTI ľudí. A preto sme sa pri aktuálnom 11. ročníku rozhodli vrátiť viacerými filmami tam, kde to všetko začalo – a to k téme coming outu a všeobecne k momentu, keď sa LGBTI ľudia rozhodnú žiť otvorene a slobodne.

Toto je pre zmenu situácie na Slovensku kľúčové, aby čoraz viac ľudí z teplej komunity nabralo odvahu a prekonalo obavy či strach, aby svoju identitu a lásku už viac neskrývali. Väčšina Slovákov a Sloveniek stále tvrdí, že nepozná osobne nikoho teplého – pre búranie predsudkov a tolerantnejšiu spoločnosť je pritom kľúčová práve osobná skúsenosť.

V programe festivalu je 33 filmov, zoskupených v troch programových blokoch. Hlavnú časť programu tvoria nové snímky, z ktorých mnohé bodovali na kľúčových medzinárodných festivaloch.

Filmový festival inakosti však nie je len o filmoch, program bude oveľa bohatší. V pláne sú diskusie, živá knižnica, prednášky, párty a ďalšie sprievodné akcie.

Celý program FFI - s popisom, časmi premietania a trailermi

Vstupenky na festival