trh / gastro
METRO Gusto
Pre všetkých milovníkov dobrého jedla a nápojov. Festival slovenskej gastronómie plný chutí, odborných tém a poznatkov, kreativity a kulinárskeho umenia na najvyššej úrovni: súťaž Bocuse d´Or Slovakia, kuchárska a barmanská show, diskusie a workshopy, škola čapovania, sobotný brunch s michelinským šéfkuchárom Petrom Duranským. Stánky s chutnými dobrotami a lahodnými nápojmi pre vás budú k dispozícii od 11.00 do 21.00 v piatok aj v sobotu.
Táto akcia sa konala v minulosti
 

Pestrá ponuka jedál a nápojov od špičkových slovenských reštaurácií a profesionálov vo svojom obore. Ponuka plná chutí, ktorá návštevníka prenesie od modernej gastronómie, cez tradičné slovenské pokrmy, až po vzdialené chute exotiky. To všetko vyladené tou najlepšou ponukou vín slovenských vinárov.

Stánky s chutnými dobrotami a lahodnými nápojmi pre vás budú k dispozícii od 11.00 do 21.00 v piatok aj v sobotu.

9:00 - 10:00 Oficiálne zahájenie súťaže Bocuse d´Or Slovakia 2023
Peter Duranský - prezident Bocuse d´Or / Vojto Artz - šéfkuchár METRO Cash & Carry SR a prezident SZKC / predstavenie súťažných tímov

10:00 - 10:30 Slávnostné otvorenie Festivalu slovenskej gastronómie METRO Gusto
Romain Vincent – CEO METRO Cash & Carry SR / Vojto Artz

10:30 - 11:00 Diskusia: Gastronomické trendy a udržateľnosť?
Čo je udržateľná gastronómia, aké sú zásady fungovania udržateľnej reštaurácie a aké kroky podniknúť, aby viedli k úspešnej prevádzke?
Hostia: Marcus Ivaška - majiteľ reštaurácie Plantáž / Slávka Raškovič – manažér prevádzky Gašperov mlyn

11:00 - 11:15 Spoznajte slovenskú gastronómiu
Predstavenie festivalovej prevádzky, jej konceptu a ponuky, ktorú priniesla na festival.

11:15 - 12:00 Kuchárska show: Objavte vyváženosť chutí a krásu prírody
Daniel Tillinger – ECK Restaurant

12:00 - 12:15 Rozhovor s členmi poroty súťaže Bocuse d´Or Slovakia 2023
Peter Duranský / Jaroslav Žídek / Vojto Artz

12:15 - 12:35 Diskusia: Čo sa skrýva za úspešným vedením reštaurácie?
Sú koncept a idea dôležité pre správne a efektívne fungovanie alebo stojí za úspechom reštaurácie iba slávne meno šéfkuchára?
Hosť: Ľubomír Lovecký - šéfkuchár reštaurácie Meet Meat

12:35 - 13:00 Someliér: Odkrytie jeho úloh a ako na správny servis vín.
Gabriel Kollár - ASSR

13:00 - 14:00 METRO inšpirácia: Pohľad do kľúčových kategórií spoločnosti, prierez aktuálnou ponukou a šírkou sortimentu, vlastné značky
Hostia: Ivana Šípošová / Martin Repaský / Marián Dedík 

14:00 - 15:15 Živý prenos: Národné kolo Bocuse d´Or Slovakia 2023 – servírovanie súťažných menu

15:15 - 15:45 Diskusia: Digitálny svet, sociálne médiá a umelá inteligencia. Akú rolu majú v súčasnej gastronómii?
Hostia: Pavol Paulenda - kreatívny riaditeľ MUW Saatchi & Saatchi / Ivana Hlinková - Brand manager NhàBè

15:45 - 16:15 Workshop: Od Tatier k Dunaju! Búranie mýtov a stereotypov pri tvorbe vínnej karty.

Tomáš Dilong a Miroslav Balla predstavia zaujímavé kombinácie v oblasti párovania jedla s vínom a ich poradie.

17:00 - 18:00 Národné kolo Bocuse d´Or Slovakia 2023 – slávnostné vyhlásenie výsledkov!
Peter Duranský / Jaroslav Žídek / Vojto Artz / Romain Vincent

11:00 - 11:20 Kávový workshop  - Pohľad do kultúry, umenia a vedy kávy 
Hosť: Václav Faltus, majiteľ Zlaté Zrnko 

11:20 - 11:45 Workshop: Čo sa skrýva za vedením úspešnej reštaurácie, aby bola od začiatku zisková? 
Detailný pohľad na kroky vedúce k úspešnému fungovaniu gastro prevádzky. 
Hostia: Lukáš Hesko – šéfkuchár reštaurácie Irin / Jozef Hromják – šéfkuchár reštaurácie Villa Sandy 

11:45 - 12:00 Brunch – zaujímavé spojenie raňajok a obeda, je to viac než jedlo – je to zážitok! 
Živý vstup – Brunch, spoločenská udalosť, pri ktorej sa miešajú chuťové profily, čo otvára priestor pre kulinárske inovácie. 
Hostia: Peter Duranský – šéfkuchár Das Loft, Viedeň / Vojto Artz – šéfkuchár METRO Cash & Carry SR / Lukáš Guzman - šéfkuchár Empresa Catering 

12:00 - 12:45 Kuchárska show: Kulinárske umenie, ktoré v sebe spája úctu k prírode a práci farmárov 
Hosť: Jozef Breza – Gašperov mlyn 

12:45 - 13:00 Spoznajte slovenskú gastronómiu 
Predstavenie festivalovej prevádzky, jej konceptu a ponuky, ktorú priniesla na festival.

13:00 - 13:30 Škola čapovania
Správne načapovať pivo je umenie. Hladinka, šnyt alebo mlieko? Ako správne načapovať a vychutnať obľúbené pivo.
Hosť: Pilsner Urquell

13:30 - 14:15 METRO show: Čo všetko ste doteraz možno neobjavili? 
Hostia: Ivana Šípošová / Martin Repaský / Marián Dedík

14:15 - 15:45 Workshop: Slovensko nám toho veľa ponúka! 
Na čo sa môžete tešiť v nadchádzajúcej zimnej sezóne? Kam sa vybrať a čo môžete zažiť? Možností je veľa... 
Hostia: Branislav Kačkovič - riaditeľ TMR / Michal Kič - riaditeľ hotela Partizán

14:45 - 15:00 Spoznajte slovenskú gastronómiu 
Predstavenie festivalovej prevádzky, jej konceptu a ponuky, ktorú priniesla na festival.

15:00 - 15:30 Barmanský workshop: Na gine záleží. Ako si urobiť dobrý ginový drink (aj) doma.
Hosť: Jakub Bobček - ginový ambasádor Pernod Ricard Slovakia

15:30 - 15:45 Spoznajte slovenskú gastronómiu
Predstavenie festivalovej prevádzky, jej konceptu a ponuky, ktorú priniesla na festival.

15:45 - 16:30 Kuchárska show: Nezabudnuteľný zážitok z oblakov. 
Hosť: Jozef Masarovič – šéfkuchár reštaurácie UFO

Brunch je spoločenské podujatie, ktoré spája prvky raňajok a obeda a často sa koná počas víkendových dopoludní. Tento výraz pochádza z anglického "breakfast" (raňajky) a "lunch" (obed).

Takýto brunch je ideálnym spôsobom, ako si užiť príjemné ráno so svojimi blízkymi a priateľmi. Je to tiež skvelý spôsob, ako osláviť špeciálnu príležitosť alebo jednoducho si oddýchnuť po náročnom týždni. 

Brunch METRO Gusto sa uskutoční v sobotu od 11.00 do 14.00 h.

Menu pre vás navarí michelinský šéfkuchár Peter Duranský.

Cena lístka na sobotný brunch je 39,€.

Pozrite si menu, prílohy, dezerty a nápoje, a registrujte sa.

Viac informácií o festivale.