Pestrá ponuka jedál a nápojov od špičkových slovenských reštaurácií a profesionálov vo svojom obore. Ponuka plná chutí, ktorá návštevníka prenesie od modernej gastronómie, cez tradičné slovenské pokrmy, až po vzdialené chute exotiky. To všetko vyladené tou najlepšou ponukou vín slovenských vinárov.
Stánky s chutnými dobrotami a lahodnými nápojmi pre vás budú k dispozícii od 11.00 do 21.00 v piatok aj v sobotu.
9:00 - 10:00 Oficiálne zahájenie súťaže Bocuse d´Or Slovakia 2023
Peter Duranský - prezident Bocuse d´Or / Vojto Artz - šéfkuchár METRO Cash & Carry SR a prezident SZKC / predstavenie súťažných tímov
10:00 - 10:30 Slávnostné otvorenie Festivalu slovenskej gastronómie METRO Gusto
Romain Vincent – CEO METRO Cash & Carry SR / Vojto Artz
10:30 - 11:00 Diskusia: Gastronomické trendy a udržateľnosť?
Čo je udržateľná gastronómia, aké sú zásady fungovania udržateľnej reštaurácie a aké kroky podniknúť, aby viedli k úspešnej prevádzke?
Hostia: Marcus Ivaška - majiteľ reštaurácie Plantáž / Slávka Raškovič – manažér prevádzky Gašperov mlyn
11:00 - 11:15 Spoznajte slovenskú gastronómiu
Predstavenie festivalovej prevádzky, jej konceptu a ponuky, ktorú priniesla na festival.
11:15 - 12:00 Kuchárska show: Objavte vyváženosť chutí a krásu prírody
Daniel Tillinger – ECK Restaurant
12:00 - 12:15 Rozhovor s členmi poroty súťaže Bocuse d´Or Slovakia 2023
Peter Duranský / Jaroslav Žídek / Vojto Artz
12:15 - 12:35 Diskusia: Čo sa skrýva za úspešným vedením reštaurácie?
Sú koncept a idea dôležité pre správne a efektívne fungovanie alebo stojí za úspechom reštaurácie iba slávne meno šéfkuchára?
Hosť: Ľubomír Lovecký - šéfkuchár reštaurácie Meet Meat
12:35 - 13:00 Someliér: Odkrytie jeho úloh a ako na správny servis vín.
Gabriel Kollár - ASSR
13:00 - 14:00 METRO inšpirácia: Pohľad do kľúčových kategórií spoločnosti, prierez aktuálnou ponukou a šírkou sortimentu, vlastné značky
Hostia: Ivana Šípošová / Martin Repaský / Marián Dedík
14:00 - 15:15 Živý prenos: Národné kolo Bocuse d´Or Slovakia 2023 – servírovanie súťažných menu
15:15 - 15:45 Diskusia: Digitálny svet, sociálne médiá a umelá inteligencia. Akú rolu majú v súčasnej gastronómii?
Hostia: Pavol Paulenda - kreatívny riaditeľ MUW Saatchi & Saatchi / Ivana Hlinková - Brand manager NhàBè
15:45 - 16:15 Workshop: Od Tatier k Dunaju! Búranie mýtov a stereotypov pri tvorbe vínnej karty.
Tomáš Dilong a Miroslav Balla predstavia zaujímavé kombinácie v oblasti párovania jedla s vínom a ich poradie.
17:00 - 18:00 Národné kolo Bocuse d´Or Slovakia 2023 – slávnostné vyhlásenie výsledkov!
Peter Duranský / Jaroslav Žídek / Vojto Artz / Romain Vincent
11:00 - 11:20 Kávový workshop - Pohľad do kultúry, umenia a vedy kávy
Hosť: Václav Faltus, majiteľ Zlaté Zrnko
11:20 - 11:45 Workshop: Čo sa skrýva za vedením úspešnej reštaurácie, aby bola od začiatku zisková?
Detailný pohľad na kroky vedúce k úspešnému fungovaniu gastro prevádzky.
Hostia: Lukáš Hesko – šéfkuchár reštaurácie Irin / Jozef Hromják – šéfkuchár reštaurácie Villa Sandy
11:45 - 12:00 Brunch – zaujímavé spojenie raňajok a obeda, je to viac než jedlo – je to zážitok!
Živý vstup – Brunch, spoločenská udalosť, pri ktorej sa miešajú chuťové profily, čo otvára priestor pre kulinárske inovácie.
Hostia: Peter Duranský – šéfkuchár Das Loft, Viedeň / Vojto Artz – šéfkuchár METRO Cash & Carry SR / Lukáš Guzman - šéfkuchár Empresa Catering
12:00 - 12:45 Kuchárska show: Kulinárske umenie, ktoré v sebe spája úctu k prírode a práci farmárov
Hosť: Jozef Breza – Gašperov mlyn
12:45 - 13:00 Spoznajte slovenskú gastronómiu
Predstavenie festivalovej prevádzky, jej konceptu a ponuky, ktorú priniesla na festival.
13:00 - 13:30 Škola čapovania
Správne načapovať pivo je umenie. Hladinka, šnyt alebo mlieko? Ako správne načapovať a vychutnať obľúbené pivo.
Hosť: Pilsner Urquell
13:30 - 14:15 METRO show: Čo všetko ste doteraz možno neobjavili?
Hostia: Ivana Šípošová / Martin Repaský / Marián Dedík
14:15 - 15:45 Workshop: Slovensko nám toho veľa ponúka!
Na čo sa môžete tešiť v nadchádzajúcej zimnej sezóne? Kam sa vybrať a čo môžete zažiť? Možností je veľa...
Hostia: Branislav Kačkovič - riaditeľ TMR / Michal Kič - riaditeľ hotela Partizán
14:45 - 15:00 Spoznajte slovenskú gastronómiu
Predstavenie festivalovej prevádzky, jej konceptu a ponuky, ktorú priniesla na festival.
15:00 - 15:30 Barmanský workshop: Na gine záleží. Ako si urobiť dobrý ginový drink (aj) doma.
Hosť: Jakub Bobček - ginový ambasádor Pernod Ricard Slovakia
15:30 - 15:45 Spoznajte slovenskú gastronómiu
Predstavenie festivalovej prevádzky, jej konceptu a ponuky, ktorú priniesla na festival.
15:45 - 16:30 Kuchárska show: Nezabudnuteľný zážitok z oblakov.
Hosť: Jozef Masarovič – šéfkuchár reštaurácie UFO
Brunch je spoločenské podujatie, ktoré spája prvky raňajok a obeda a často sa koná počas víkendových dopoludní. Tento výraz pochádza z anglického "breakfast" (raňajky) a "lunch" (obed).
Takýto brunch je ideálnym spôsobom, ako si užiť príjemné ráno so svojimi blízkymi a priateľmi. Je to tiež skvelý spôsob, ako osláviť špeciálnu príležitosť alebo jednoducho si oddýchnuť po náročnom týždni.
Brunch METRO Gusto sa uskutoční v sobotu od 11.00 do 14.00 h.
Menu pre vás navarí michelinský šéfkuchár Peter Duranský.
Cena lístka na sobotný brunch je 39,€.
Pozrite si menu, prílohy, dezerty a nápoje, a registrujte sa.