film
Sestřičky
Sestřičky sú situované do päťdesiatych rokov a ich hrdinkou je mladá zdravotná sestra. Marie Sahulová, potrestaná kvôli mravnostnému deliktu - pokusu o vzťah s nemocničným pacientom Petrom - skončí vo vidieckom zdravotnom stredisku.
30.10.2024, St

Jej oporou sa postupne stáva postaršia kolegyňa, prezívaná Babi. Napriek tomu, že Marie nové prostredie ťažko znáša, v náročnej práci sa rýchle osvedčí a nakoniec sa stáva cennou oporou svojich kolegov – chápavej Babi, sanitára Arnošta a starého lekára, s ktorých obchádza okolité dediny a zapadnuté samoty. Zrelosť a vnútornú stabilitu nachádza Marie aj vo vzťahu k Petrovi, ktorý sa márne pokúšal o kariéru speváka…

Stredobodom príbehu je mladučká predstaviteľka Marie - Alena Mihulová, ktorú si Karel Kachyňa do úlohy vybral ako 17-ročnú neherečku. Mihulová sa stala životnou partnerkou o 41 rokov staršieho Kachyňu a objavila sa ešte v štyroch jeho ďalších filmoch. Talentovanej debutantke skvele sekunduje v úlohe múdrej a svojráznej Babi skúsená Jiřina Jirásková.

Podľa literárnej predlohy spisovateľa Adolfa Branalda (román Vizita - 1967) nakrútil Karel Kachyňa v osemdesiatych rokoch dva „doktorské“ príbehy: Pozor, vizita! (1981) a Sestřičky (1983).

Sestřičky, Československo, 1983, 85 min, 12+
Réžia:
Karel Kachyňa
Hrajú: Alena Mihulová, Jiřina Jirásková, Ondřej Vetchý, Oldřich Vízner, František Husák, Jiří Růžička ml., Otto Lackovič, Vladimír Hlavatý, Bořivoj Navrátil

Film na ČSFD

Odporúčame

Halloween Ghost Town

So 2.11.2024 / Good Life Club

TIP

Bratislavské Vianoce

Hlavné námestie, Bratislava / P...

TIP

Tatarka

2.11.2024 - 19.1.2025 / Slovenské národné divadlo - Činohra

TIP

Šedá zóna

Kino Nostalgia / Kino Lumière / A...

TIP