koncert
Defacement (NL) + Gorrch (IT) + Ceremony of Silence - zrušené
Death / blackmetalová temnota v podpalubí Pink Whale.
22.09.2024, Ne
Pink Whale
19:00

Defacement - blackened death metal (NL)

Defacement je blackened death metalová kapela založená v Utrechte v roku 2019, v ktorej pôsobia členovia z Líbye, Talianska a Holandska. Ako pôvodne vedľajší projekt black metalovej kapely Deathcrush, sa kapela Defacement vyvinula do jedného z najsľubnejších počinov na dissonant black / death metalovej scéne, ktorý sa nebojí experimentovania. Ich debutový album „Deviant“ a self-titled nasledovník prinášajú silné vyjadrenia o násilí a zúfalstve skúmajúc vnútorný boj spôsobený pocitom chýbajúceho zmyslu života. Album siaha od chaotických blastov až po melancholické pomalé pasáže a ambientné medzihry vytvárajúce atmosférickú cestu do hlbiny mysle. Po troch rokoch sa kapela vracia s novým albumom „Duality“, epickým zväzkom temných emanácií, ktorý vytvára pohlcujúcu cestu do prázdna.

Gorrch - black metal (IT)
Gorrch je duo pochádzajúce zo severovýchodného regiónu Benátskych Álp, ktoré hrá nekompromisný black metal využívajúc moderné štruktúry s dotykom progresívnych postupov. V roku 2013 vydali rovnomenné EP, nasledované albumom „Nera Estasi“, a ďalším EP „Introvertere“ v roku 2020. Ich živé vystúpenia sú zriedkavé, no o to viac dokážu navodiť mystickú atmosféru s okultným nádychom, ktorú dvojica prinesie aj do bratislavského Pink Whalu!

Ceremony of Silence - blackened death metal (SK)
Ceremony of Silence prináša nekompromisný death metal, balansuje na hranici technickosti a disonancie, a to všetko je zabalené v ťaživej a temnej atmosfére, ktorá odkazuje na black metalové pozadie autorskej dvojice Svjatogor a Vilozof (Nevaloth, Abbey Ov Thelema, Porenut). Ich debut “Oútis“ vyšiel pod americkým labelom Willowtip Records a po piatich rokoch sa dočkal následníka s názvom “Hálios“, ktorý uzrel svetlo sveta júli tohto roku.

Vstupné: predpredaj 12€ // na mieste 15€

Odporúčame

Revízor

25.9.2024 - 14.11.2024 / Divadlo Astorka Korzo ´90

TIP

Mucha Muchacha (ES): Para Cuatro Jinetes

St 20.11.2024 / Divadlo Aréna

TIP

Rust2Dust - 15 rokov na scéne

Pi 27.9.2024 / Randal Club

TIP

Vyučovanie dony Margarity

Ut 22.10.2024 / Divadlo bez masky

TIP