film
Grow Up!
Pásmo troch krátkometrážnych filmov o dospievaní od dvoch režisérok a jedného režiséra z rôznych kútov sveta. Tri pohľady na dospievanie a tri zásadné udalosti, ktoré navždy premenia životy našich protagonistov a protagonistiek.
21.09.2024, So
23.09.2024, Po
24.09.2024, Ut

Sea Salt, LB, 2023, 22 min., arabčina + slovenské titulky
Réžia:
Leila Basma

V poviedke Sea Salt stojí 17-ročná Nayla počas horúceho letného dňa na južnom pobreží Libanonu  pred rovnako zásadným rozhodnutím ako každý iný mladý človek v Libanone – opustiť krajinu alebo zostať? Dvaja muži v jej živote majú na túto otázku vyhranené názory, ale oboch môže čakať po prebudení prekvapenie.

Jsme v tom spolu, CZ, 2023, 19 min., čeština
Réžia:
Anna Wowra

Vo filme Anny Wowra s názvom Jsme v tom spolu sa Viki, Sára a Kiki, nerozlučné kamarátky od detstva, chystajú stráviť voľné popoludnie ako jedno z mnohých ďalších – vodka, cigarety, rozhovory o všetkom a o ničom. Dynamika medzi nimi je dnes iná, výbušnejšia. Jedna z nich postúpila do ďalšieho kola kastingu modeliek a zvýšila svoje šance opustiť prostredie, kde sny a nádeje neexistujú. Jej kamarátky by ju možno chceli podporiť… len keby ich nahnevaný smútok a závisť neboli také neodbytné… Nemilosrdný, ale neodsudzujúci pohľad na dospievanie bez vyhliadky na svetlejšie zajtrajšky.

Oči plné piesku, SK/CZ, 2023, 30 min., slovenčina
Réžia:
Juraj Janiš

Oči plné piesku Juraja Janiša sú príbehom Miňa, ktorý nechce od života veľa: nejaké drobné, občas jointa a ešte niekoho, koho by mohol mať rád. Z jeho rodiny zostali trosky, a tak hľadá blízkosť u svojho brata a jeho frajerky, do ktorej je tajne zamilovaný. Na život si zarábajú drobnými krádežami a žijú zo dňa na deň, až do jedného osudného večera, keď sa Miňov život nenávratne zmení.

Vstup 18+

Odporúčame

Nedodržaný sľub

Št 5.12.2024 / Kino Lumière

TIP

Tanečný dom

Št 26.9.2024 / Kácečko

TIP

Česká filharmónia - vypredané

Pi 27.9.2024 / Slovenská filharmónia

TIP

Jozef Sušienka. Lekcia krajiny

7.6.2024 - 6.10.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava

TIP