film
V kuchyni
Život v kuchyni newyorskej reštaurácie, kde sa počas obedňajšej špičky miešajú kultúry z celého sveta.
16.10.2024, St

Počas piatkovej obedňajšej špičky boli v reštaurácii The Grill, turistickej pasci v New Yorku, ktorá obsluhuje tisíce zákazníkov, z pokladne ukradnuté peniaze a všetci zamestnanci sú vypočúvaní. Väčšina z nich sú nelegálni prisťahovalci, ktorí sa snažia udržať si svoju prácu, jediné legitímne miesto na svete, a zároveň pripravujú nekonečné množstvo jedál a usilujú sa držať krok s neustálym prílevom objednávok. Jedným z kuchárov je Pedro, mladý Mexičan, ktorý hľadá v živote viac, než mu ponúka jeho práca. Je to snílek a problémový človek a je zamilovaný do Julie, americkej čašníčky, ktorá nemôže mať vzťah s cudzincom bez dokladov. Rašíd, majiteľ reštaurácie, Pedrovi sľúbi, že mu pomôže doklady získať. Keď však Pedra obvinia z krádeže a navyše zistí, že Julia podstúpila potrat, stratí hlavu a spácha čin, ktorý prevádzku v kuchyni raz a navždy zastaví. 

Film nakrútený podľa slávnej hry Arnolda Weskera je tragikomickou poctou neviditeľným ľuďom, ktorí pripravujú naše jedlo.

La cocina, Mexiko / USA, 2024, 139 min, titulky, 15+
Réžia:
Alonso Ruizpalacios
Hrajú: Rooney Mara, Oded Fehr, John Pyper-Ferguson, Laura Gómez, James Waterston, Spenser Granese, Lee R. Sellars, Finnerty Steeves, Leo James Davis, Raúl Briones

Film na ČSFD

Film je súčasťou filmového festivalu Be2Can 2024. Pozrite si kompletný program.

Odporúčame

Zápisník alkoholičky

Kino Mier Senec / Kino Mladosť

TIP

Mucha Muchacha (ES): Para Cuatro Jinetes

St 20.11.2024 / Divadlo Aréna

TIP

Vyučovanie dony Margarity

Ut 22.10.2024 / Divadlo bez masky

TIP

Pozor, hranica! Devín v železnej opone 1948 – 1989

18.5.2024 - 31.12.2024 / Hrad Devín MMB - Národná kultúrna pamiatka

TIP