koncert
Letné koncerty v SNG: Adela Mede / Tamara Kramar / Daniel Kordík / Nina Kohout
Nádvorie Slovenskej národnej galérie ožije experimentálnou hudbou, elektronikou aj s folklórnymi prvkami v nečakaných variáciách a interpretáciách. Sériu koncertov otvorí Adela Mede, pokračovať bude Tamara Kramar, Daniel Kordík a v septembri odohrá koncert Nina Kohout.
Táto akcia sa konala v minulosti

SNG prináša koncerty v príjemnom obklopení umením, na stromoch je aktuálne inštalované dielo od Jany Želibskej Hodvábnik morušový alebo Totemové stĺpy od Jozefa Sušienku. 

Program:
26. 7. 19:00 Adela Mede
8. 8. 19:00 Tamara Kramar
28. 8. 19:00 Daniel Kordík
5. 9. 19:00 Nina Kohout

26. 7. 19:00 Adela Mede

Nádvorie Slovenskej národnej galérie oživí svojou hudbou slovensko-maďarská interpretka Adela Mede. Jej očarujúca kombinácia folklóru, minimalistickej hudby a silných textov prináša nehu a pokoj.

Adela Mede je slovensko-maďarská hudobníčka a speváčka, ktorá vo svojej tvorbe spája prvky stredoeurópskeho folklóru, súčasné vokálne techniky, minimalistické kompozičné štruktúry a experimentálnu elektroniku. Jej intímne, silné piesne spievané v troch jazykoch skúmajú realitu života rozprestierajúceho sa za hranicami. Hlas je v jej praxi ústredným prvkom; je dominantný v centre diania a je výrazom univerzálneho jazyka, ktorým Mede opisuje skutočnosť presahujúcu naše individuálne skúsenosti.

Vstup voľný

8. 8. 19:00 Tamara Kramar

Na nádvorí Slovenskej národnej galérie vystúpi Tamara Kramar s kapelou. Tamara Kramar je speváčka, hudobníčka a producentka. Pochádza z Bratislavy, momentálne študuje a žije v britskom Brightone. V roku 2021 získala cenu Radio_head Awards v kategórii Objav roka. Tamara vytvára osobitú čerstvú hudbu, ktorá je inšpirovaná neo-soulom, pop-jazzom a tvorbou mladej londýnskej scény. Jej nevšedné piesne v slovenskom kontexte skutočne vynikajú.

Vstupenky: predpredaj 10€ / 5€

28. 8. 19:00 Daniel Kordík

Hudba Daniela Kordíka osciluje medzi voľnou improvizáciou, elektronickými kompozíciami a terénnymi nahrávkami. V roku 2001 spoluzaložil kolektív Urbsounds a hudobný projekt Jamka. Spolu s Edwardom Lucasom a N.O. Moorom kurátoruje londýnske hudobné vydavateľstvo Earshots Recordings, ktoré sa venuje voľnej improvizácii.

Svoju hudbu publikoval vo vydavateľstvách Weltschmerzen, Superpang Earshots Recordings, Confront Recordings, Scatter Archive, Urbsounds Collective, LOM, Sub Rosa, Takuroku, Baba Vanga.

V SNG predstaví svoj posledný album SATIS, ktorý vznikol v spolupráci s CE-ZA-AR.

Vstupenky: predpredaj 8€ / 4€

5. 9. 19:00 Nina Kohout

Sériu letných koncertov na nádvorí Slovenskej národnej galérie ukončí speváčka Nina Kohout. Jej svieža hudba nepozná hranice.

Nina Kohout je mladá slovenská umelkyňa. Momentálne žije a pôsobí v Brightone. V roku 2020 získala cenu Radio_head Awards v kategórii Objav roka. Jej hudba je výnimočná – vychádza z klasickej hudby a atmosféry slovenského folklóru, ktorý kombinuje s elektronickou hudbou. Vzniká tak niečo celkom iné, nové a neuveriteľne osviežujúce. Nina Kohout je zvuková rozprávačka, ktorá posúva mantinely hudobnej poslušnosti a tvorby.

Vstupenky: predpredaj 10€ / 5€

Odporúčame

Slúžky

19.10.2024 - 24.11.2024 / Divadlo bez masky

TIP

Cesta domov

Ne 20.10.2024 / Nová Cvernovka

TIP

AfterD4rk: Per Pleks (DE)

Št 31.10.2024 / Subdeck

TIP

Ja, zloduch 4 (dabing)

Kino Mier Senec / Cinema City Euro...

TIP