galéria
múzeum
Rudavsky´s Magic Garden
Korytnická 37, 82106 Bratislava
Toto magické miesto vzniklo v 60. rokoch minulého storočia v mestskej časti Podunajské Biskupice, z talentu a vášne pre umenie Andreja a Márie Rudavských, ktorí patrili k najvýraznejším osobnostiam výtvarného umenia svojej generácie.

Nevšednú sochársku záhradu môžeme prirovnať k svetoznámym umeleckým exteriérom ako Chandigarh, Le Corbusierova modernistická architektonická utópia v Indii, Tarotova záhrada v Toskánsku, Gaudiho park Guell, Edward James Laz Pozas v Xilitla v Mexiku, Hora čarodejníc pri Juodkrante v Litve, Little Sparta – záhrada lana Hamiltona Finlaya v Dunsyre v Škótsku, Ilana Goor museum v Tel Avive-Jafo v Izraeli.

V Magic Garden sa stretávali legendy výtvarného umenia zo skupiny Galandovcov, ale aj osobnosti z iných umeleckých žánrov, herci, režiséri, spisovatelia, hudobníci. Aj napriek nevôli komunistického režimu sa záhrada rozrastala a Genius loci ju nikdy neopustil.

Sochy, textil, obrazy, objekty a najmä srdce, slobodu a nadčasovosť, to všetko tu vo svojich dielach zanechali Mária a Andrej Rudavskí. V tomto úžasnom putovaní pokračuje ich syn, dnes už svetový výtvarník, multimediálny umelec Ondrej/Ondriš Rudavsky. Po jeho návrate na Slovensko dostala Magic garden nový esprit.

---

Chcete si pozrieť priestory a ateliéry v Magic Garden na Korytníckej 37?

Kontaktujte galériu ohľadne prehliadky „Magic Garden“ pre rezerváciu.

Otvorené pre verejnosť (len s potvrdenou rezerváciou vopred) je každú nedeľu od 13:00 do 18:00

Pre školské exkurzie je možné dohodnúť na alternatívom dni v tyždni

Dobrovolné odporúčané vstupné 10 eur - na podporu umelcov a rozvoju budúcich umeleckých podujatí a priestoru.

Viac o rodine Rudavských