party
F.A.Q.: DJ Lag (Hyperdub/SA), M4L4 ANA, domizako, Biomat, Microchic b2b Sono Soma
F.A.Q. je klubová noc, safe space a priestor pre búranie konvencií, ktorý reflektuje aktuálne dianie na globálnej klubovej scéne a mapuje súčasný žánrovo neohraničený klubový zvuk s cieľom objavovať dočasné stroboskopické utópie.
26.10.2024, So
Subdeck
21:30

DJ Lag (Hyperdub/SA)

Synkopované rytmy a takmer hmatateľné basy. Jedinečný juhoafrický žáner gqom sa prvýkrát začal objavovať ako soundtrack pre cestovanie taxíkom po Durbane (tamojší najrozšírenejší spôsob transportu), no posledných pár rokov zohráva kľúčovú úlohu na medzinárodnej klubovej scéne. Z veľkej časti je za to zodpovedný Lwazi Asandu Gwala, ktorý vystupuje pod menom DJ Lag.

Od prvého singlu Ice Drop (2016 na Hyperdube, podľa mnohých médií track roka), cez produkcie pre Beyoncé až po spolupráce s Novelist, Sinjin Hawke, či Ndoni, DJ Lag prešiel dlhú cestu až na zásadné podiá po celom svete. Album Meeting with the King spája odtiene gqom, afro-house, afro-tech a rytmy inšpirované amapianom a dokazuje, že juhoafrické umelectvo si pre podmanenie medzinárodnej scény vystačí s vlastným zvukovým dedičstvom.

M4L4 ANA je nový projekt zameraný na zvuk baile funku (presnejšie odnože funku zo São Paula) a futuristické, atmosférické zvukvy brazílskeho phonku. Tento projekt, ktorý čerpá inšpiráciu z pôvodnej funkovej kultúry a virálneho vzostupu phonku na platformách ako TikTok a streamingových službách, predstavuje energický pulz brazílskeho funku, pričom zahŕňa temné, hypnotické melódie, EDM prvky a estetiku PC hier, ktoré definujú brazílsky phonk. Ťažké basové linky, surové vokály a nákazlivé rytmy sa spájajú, aby posunuli hranice žánru na nové, neprebádané územie.

Domizako je slovenská dídžejka a producentka, ktorá je súčasťou novej vlny miestnych čerstvých talentov. Jej produkcia zahŕňa perkusívne ťažkotonážne ozveny latinskej Ameriky a intenzívne basové frekvencie. Tieto vplyvy sa tiež infiltrujú do jej DJ setov. Okrem jej plodného self-releasingu, vydala aj materiál na kompilácii VA pre label YUKU.

Microchic b2b Sono Soma

With a shared passion for breaking boundaries, Chiara (Microchic) and Filip (Sono Soma) unite once again, back to back behind the decks, in a magnetic synergy that transforms the dancefloor into a living, breathing entity. Their sets are a fusion of old and new school — from electro, breaks, techno, bass, and acid to dubstep, drill, jungle, and rave — a delicate alchemy of contrasts, they craft a journey that’s as hypnotic as it's unpredictable.

Building upon years of friendship and a deep connection, their sets reflect the natural sync that comes from understanding each other's flow. Chiara’s inclusive energy, shaped through co-curating the Selenite series, brings warmth to the dancefloor, while Filip’s long-standing influence in Bratislava’s underground scene (with Counterpoint and Junction collectives) underscored by love for science-fiction adds a sense of adventure and surprise to their sets.

Biomat

Vstupné: predpredaj od 8€