koncert
Pódium mladých talentov BJD 2024
Klub Jazztikot privíta vo štvrtok 17. októbra nádejných hudobníkov v rámci súťaže Pódium mladých talentov, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou festivalu Bratislavské jazzové dni 2024. Súťaž, ktorá prebieha aj vďaka podpore Slovenských elektrární, dáva mladým kapelám príležitosť predstaviť svoju tvorbu a získať možnosť vystúpiť na hlavnom pódiu Bratislavských jazzových dní v roku 2025. Vstup na koncerty je voľný, ak sa počas koncertov zapojíte do hlasovania, máte šancu vyhrať lístok na tohtoročné jazzáky.
17.10.2024, Št
Jazztikot, Biela ulica 5
19:30

Tento ročník prinesie vystúpenia týchto štyroch talentovaných kapiel. Podporiť ich môžete nielen priamo v Jazztikote 17. októbra, ale už teraz v online hlasovaní.

Iako Bei – Táto skupina, ktorá má za sebou dva albumy Pursuits in 1ife: Cortex Labyrinthus (2018) a Pursuits in 2ife: Vortex Fragoris (2023), posúva hranice svojho žánru. Ich debut bol nominovaný na cenu Radio_Head_Awards v roku 2019, a odvtedy sa etablovali ako výrazná súčasť alternatívnej scény. Ich jedinečná kombinácia basy, bicích, klávesov a spevu prináša progresívny rock so zvukom, ktorý sa vymyká bežným šablónam.

Lenka Gálisová Quartet – Táto jazzová formácia už stihla získať niekoľko prestížnych ocenení, vrátane Objavu roka a Ceny za presvedčivý vokálny výkon (Nové tváre slovenského jazzu 2020). Ich debutový album V Znamení Návrat (2023) prináša citlivé interpretácie jazzových štandardov a kompozícií od ikon ako Ella Fitzgerald, Miles Davis či Chick Corea. Lenka Gálisová Quartet je známy aj svojimi vystúpeniami na významných festivaloch.

Peter Palaj Quartet – Táto kapela kombinuje autorské skladby a jazzové štandardy. Peter Palaj je absolventom Janáčkovej akadémie a má na konte dva albumy – News For Peter (2019) a Second Avenue Stroll (2024). Jeho tvorba spája technickú zručnosť s hlbokou hudobnou emóciou a kapela patrí k etablovaným menám súčasnej jazzovej scény na Slovensku.

Andrej Farkaš Quartet – Andrej Farkaš, mladý talent slovenského jazzu, prichádza s čerstvým albumom Andrej Farkas Quartet feat. Sandor Molnar, Krisztian Pecek Lakatos & David Hodek (2024). Album sa pohybuje v štýle post-bopu, s vplyvmi moderného jazzu a odkazom veľkých mien ako Herbie Hancock a Michael Brecker. Andrejovo energické a sofistikované vystupovanie z neho robí jedného z najsľubnejších mladých umelcov súčasného jazzu.

Koncert sa uskutoční 17. októbra o 18:00 v klube Jazztikot. Vstup na podujatie je voľný a víťaz, ktorého vyberie publikum a odborná porota, získa možnosť vystúpiť na hlavnom pódiu Bratislavských jazzových dní 2025. Jeden z hlasujúcich fanúšikov v Jazztikote vyhrá permanentku na tohtoročné Bratislavské jazzové dni Slovenská sporiteľňa 2024.

Súťaž Pódium mladých talentov je organizovaná vďaka podpore Slovenských elektrární. 

Odporúčame

Ako som sa stala partizánkou

Št 19.12.2024 / Kino Lumière

TIP

110 rokov Viedenskej električky

11.10.2024 - 30.9.2025 / Múzeum dopravy

TIP

Mlčanie stromov

Ne 20.10.2024 / Kino Lumière

TIP

Votrelec: Romulus

Pi 25.10.2024 / Kino Záhoran

TIP