koncert
Sýček (CZ) & Kúpel Mysle & Rondokubizmus
Krautrocková formácia Sýček sa v novej česko-slovenskej zostave vracia k motorickým bicím, hypnotickej nálade a repetetívnej štruktúre.
Táto akcia sa konala v minulosti

Česká kapela Sýček (najohrozenejší druh sovy na európskom území) je v súčasnosti zahniezdená v Tábore, kde skúša na legendárnej Ceste. Nové šesťčlenné zoskupenie zostavené okolo speváka kapely Libora Staňka II. a gitaristu Richarda Steina (Pokora) nabralo kamarátov – spoluhráčov takmer z celého „Rakúsko-Uhorska". Sýček sa navracia k motorickým bicím, hypnotickej nálade a repetitívnej štruktúre. To najrýdzejšie z tradície krautrocku a psychydélie. Minimalistické texty, indiánska poézia, zvukovo hutná hluková stena. Nedávno vydali nový singel "Jaro Léto Podzim Zima" z pripravovaného albumu, ktorý vyjde na jeseň.

"Čarovanie s delayom, pretáčanie fúzom je tak akurát na hrane, skok ku gýču sa nekoná - aj keď by mohol, uhrančivosť efektov je mocná. Sýček našťastie dodržiava svoju vytýčenú minimalistickú štruktúru aj princíp, na akom sú skladby vystavané." Judita Cisárová (Radio Wave)

Kúpel Mysle
Predstav si, že zo Starej Turej do Bratislavy je to vlakom hodina a pol. Za ten čas otočí Kúpel Mysle svoj setík zhruba tri a polkrát. Poctivé riffy, kim chi, kombucha a bum čvacht. Traja kamaráti, čo hrajú veselý noise rock. EP Robím veci, ktoré neviem a aj tak to vyzerá.

Rondokubizmus
Nezastaviteľný prúd energie, nekonečnej rýchlosti, dôkazu toho, že krása je hlavne v jednoduchosti. To je kapela Rondokubizmus.

Vstupné: dobrovoľné, odporúčané 7,50€
Výťažok z koncertu pôjde na podporu pražského kolektívu United4Gaza.

Odporúčame

Účet

Ut 12.11.2024 / Štúdio L+S

TIP

Halloween Ghost Town

So 2.11.2024 / Good Life Club

TIP

BJD 2024: Richard Galliano New York Tango Trio

Ne 20.10.2024 / A4 Studio, Trnavská cesta 39

TIP

Kosheen & Sian Evans (UK)

Pi 15.11.2024 / Majestic music club

TIP