divadlo
Žltý kanárik - kabaretný úlet mesiaca
Abeceda humoru, encyklopédia frašky, receptár improvizácie! Skrátka zábavný úlet, ktorý znovuzrodí kabaretnú disciplínu a vyčistí vzduch smiechom. Poďte s nami premeniť ťaživé témy, ktoré sú občas na plač a občas na facku, na obláčiky absurdna, irónie a prevelice potrebnej sebareflexie.
Táto akcia sa konala v minulosti

Autori Jakub Nvota a Kamil Žiška nadväzujú na kabaretnú tradíciu, ktorú v dnešnej dobe potrebujeme ako soľ do rany. Frky, ktoré štípu presne tam, kde majú rozpúšťa poézia a piesne Kamila Mikulčíka. Pripravte sa na hravú nekorektnosť, zábavné dialógy a stand-upy napísané na telo hercom Túlavého divadla, konkrétne Štefanovi Martinovičovi, Lucii Hurajovej, Kamilovi Mikulčíkovi, Zuzane Kyzekove, Jakubovi Nvotovi a Jakubovi Ružičkovi.

Žltý kanárik je symbolom čistého vzduchu, ktorý potrebuje k životu. Poďte s nami vyčistiť vzduch smiechom!

Túlavé divadlo
vzniklo na popud Jakuba Nvotu a Kamila Žišku, ktorí už od gymnázialných čias boli očarení inšpiráciami tzv. malých foriem od Semaforu, L+S až k Radošinskému naivnému divadlu a tvorili spolu omoho skôr, než sa, v roku 2001, zrodilo Túlavé divadlo. Poetika tohto divadla je láskavá, pretože dáva vo výsledku nádej, ale aj krutá, pretože si nemilosrdne strieľa sama zo seba. Nehľadá iné obete, jej cieľom je jej interpret. Autori aj herci vedia, že vysmiať sa sám sebe, zbaví človeka strachu, a čo viac vieme pre svoj život urobiť?

Autor: Jakub Nvota
Hudba a piesne: Kamil Mikulčík
Účinkujú: Lucia Hurajová, Štefan Martinovič, Kamil Mikulčík, Zuzana Kyzeková, Jakub Nvota, Jakub Ružička
Dĺžka: 1 hodina 40 minút bez prestávky

Vstupné: predpredaj 10€

Odporúčame

Pozsony Dance Club

20.5.2024 - 30.9.2024 / DPOH

TIP

Debris Company: Hunger

Ut 21.5.2024 / A4 - priestor súčasnej kultúry

TIP

15×15×5 (Minisalon 1984)

St 1.5.2024 / Kino Lumière

TIP