prednáška / diskusia
Anton Heretik: Využitie snov v psychoterapii a osobnostnom raste
Správy a posolstvá, ktoré k nám vysiela naša psychika z podzemných podlaží. Sny dokážu byť občas vzrušujúce ako zápletky v dobrodružných príbehoch, inokedy nám nedávajú zmysel a nechávajú nás v rozpakoch. Občas máme pocit, že nám predikujú budúcnosť, občas nás vracajú do minulosti.
09.10.2024, St
Kácečko
19:00

Čo teda vypovedajú sny o našom podvedomí a duševnom rozpoložení? Môžeme skrz sny pracovať so svojím duševným stavom? A dokážeme lepšou starostlivosťou o svoju psychiku predísť nočným morám? Zistite, aké miesto môžu mať sny v psychoterapii a osobnostnom rozvoji v podnetnej prednáške psychológa Antona Heretika. 

Anton Heretik bude pútavo rozprávať o tom:
— čo znamenajú sny pre našu psychiku
— ako sny využiť v psychoterapii a osobnostnom rozvoji
— či sny prezrádzajú naše tajné túžby a strachy, alebo len zrkadlia prežívanie každodenného života
— ako sa na snívanie nahliadalo v toku dejín
— čo predstavujú nočné mory a nočné desy

Prof. PhDr. Anton Heretik, CSc.

je popredný slovenský psychológ a súdny znalec špecializujúci sa na klinickú a forenznú psychológiu. Cestu k svojmu oboru si našiel prostredníctvom beletrie a po absolvovaní štúdia psychológie na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského sa na fakultu vrátil ako pedagóg. V súčasnosti tam pôsobí ako profesor klinickej psychológie. Pôsobil tiež ako klinický psychológ na Psychiatrickej klinike Fakultnej nemocnice v Bratislave. Ako súdny znalec sa už štyridsať rokov zameriava na posudzovanie páchateľov násilnej trestnej činnosti.

Napísal prvú česko-slovenskú vysokoškolskú učebnicu forenznej psychológie a okrem učebných textov publikoval desiatky odborných štúdií a populárnych náučných kníh z oblasti psychopatológie, psychodiagnostiky a psychoterapie. Popri pedagogickej a vedeckovýskumnej činnosti pôsobí naďalej ako klinický psychológ v súkromnej poradenskej praxi.

Vstupné: 12€