koncert
Terrible 2s

Koncert slovenskej alternatívy  v .klube pod lampou. 

09.05.2024, Št

Terrible 2s založili Lucia Piussi a Agnes Lovecká po rozpade Živých kvetov a vytvorili nové autorské duo. Vzápätí sa k nim pridali ďalší členovia - Ďuro Mironov a Mišo Lašán. Kapela zahrá v novej zostave, ktorú doplnila basgitaristka Eva Turnová, bývalá basgitaristka kapely The Plastic People of the Universe.

Kapela už vydala album Na vrchole síl, EP Vianoce a EP Slovenskoo/Šťastie. V januári 2023 nahrali album Dotýkať sa oblakov.

Kapela účinkuje v rôznych formáciách, od intímnejšej verzie duo až po full band. Eva hovorí: "V Bratislave som hrala mnohokrát s Plastikmi a rôznymi kapelami. Mám tu aj veľa priateľov. Ale tentoraz som mala zvláštny pocit, že sem patrím viac. Mesto akoby ožilo a ľudí som vnímala v ostrejších kontúrach. Je to aj vďaka tomu, že vďaka Luciiným textom vnímam slovenčinu nanovo, zrazu je mi celý ten svet oveľa bližší. Lucia je pre mňa veľkou poetkou."

Kapela hrá obyčajné pesničky, ktoré sa nesú na beatových podkladoch Agnes, ale aj na jednoduchých klavírnych a gitarových harmóniách Lucie. Všetko to hrá do karát Luciiným textom, ktoré sa valia v štýle od hiphopu, poézie, až kamsi do sfér poviedko-pesničiek, vo veľmi citlivom živom sprievode celej kapely.

Kapela hrá v zostave:

Lucia Piussi: spev, španielka, keyboard
Agnes Lovecká: moog, husle, vokály
Eva Turnová: basgitara, vokály
Ďuro Mironov: elektrická gitara
Mišo Lašán: bicie

Vstupné: predpredaj 12€ // na mieste 15€

Odporúčame

Slúžka

Po 13.5.2024 / Kino Záhoran

TIP

Prežili sme holokaust: hudobno-filmové pásmo spomienok

Št 23.5.2024 / DK Zrkadlový háj

TIP

Colours of Ostrava 2024

17.7.2024 - 20.7.2024 / Dolní Vítkovice, Ostrava

TIP

Varím a verím

Št 16.5.2024 / GUnaGU

TIP