koncert
Drone day Bratislava

Drone day Bratislava je podujatie na počesť a oslavu Dňa dronovej hudby, ktorý sa uskutočňuje vždy v poslednú májovú sobotu. Po celom svete sa každoročne v tento deň konajú hudobné podujatia. Jeden z nich sa tento rok opäť uskutoční aj v T3.

25.05.2024, So

Program

Shakali
Shakali je sólový projekt fínskeho hudobníka Simo Hakalista, ktorý pôsobí v Brne. Vo svojich live-setoch Shakali pracuje na pomedzí ľudského prejavu a strojovej nepredvídateľnosti, pričom kombinuje prvky hypnogogického minimalizmu, experimentálneho ambientu a syntetického folklóru. Jeho živé sety vytvárajú symbioticky syntetické a organické krajiny, ktoré interpretuje pomocou modulárneho syntetizátora v kombinácii s akustickými nástrojmi – najmä na mieru ladenými kantele, miestnym psaltrickým nástrojom z karelskej oblasti vo Fínsku. Po albumoch vydaných na labeloch Ikuisuus či Good Morning Tapes vydal na Not Not Fun čerstvý album Rihmastossa, ktorý opäť zbiera nadšené reakcie.

“This is world music in the most naturalistic sense – subtle spatial ecosystems of climate, vibration, landscape, and species, as alluded to in the track titles about fungal colonies, extinct birds, rare worms, and pine forests.”

Casi Cada Minuto
Casi Cada Minuto je sólo projekt Slava Hermana z Bratislavy, ktorý vo svojej tvorbe kombinuje unikátne zvukové textúry s ambientnými krajinami. Narozdiel od väčšiny Hermanovych hudobných súputnikov je jeho zvuk tvorený analógovou cestou zo samplera, škatuliek a rôznych efektov. Po päťročnej pauze predstaví svoju tvorbu, plnú minimalistických štruktúr, prelínajúcich sa zlovestných dronov či hlukov.

More Kaše (Kasha Potrohosh x Jori Josiphson)
Kasha Potrohosh je umelkyňa, pochádzajúca z Ukrajiny, ktorá aktívne pôsobí v Bratislave. Svoju umeleckú činnosť sústreďuje na intermediálne projekty. Témy jej umeleckých prác sú často venované autoterapii a manifestovaniu rešpektujúcej komunity. Svojím hudobným vstupom vnáša folklórne prvky do spoločného experimentálno- improvizovaného dronu, noisu a ambientu.
Spolu s ňou vystúpi Jori Josiphson z projektu untitled sea. Jeho tvorba sa vyznačuje minimalistickou a dronovou hudbou. Spoločne vytvorí táto dvojica hudobnú kompozíciu More kaše, ktorej ideou je, okrem iného, ponáranie sa do hlbín vlastného poznania. Spoločné načúvanie je gestom a cieľom ich spoločnej hry.

Samuel Hvozdík
Samuel Hvozdík vyštudoval skladbu a organ na Slovensku. Je činný ako skladateľ aj interpret a aktívne sa venuje improvizácii. Zúčastnil sa viacerých majstrovských kurzov s rôznymi skladateľkami a skladateľmi, či ansámblami. V posledných rokoch sa zameriava najmä na elektronickú a elektroakustickú tvorbu, v ktorej veľmi často narába s real-time audio processingom. Pracuje na evolúcii rovnakého materiálu naprieč viacerými kompozíciami.

Vstupné: dobrovoľné, odporúčané 8€

Viac informácií o Dni dronovej hudby sa dočítate na droneday.org

Odporúčame

Spiritual Front (ITA)

Št 13.6.2024 / Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu

TIP

Ťažký rok

Kino Kultúrka Stupava / Kino Záh...

TIP

Metro, ktorým sa nevozíme

29.2.2024 - 28.2.2025 / Múzeum dopravy

TIP

N.O.H.A. (Noise Of Human Art)

So 25.5.2024 / Kácečko (KC Dunaj)

TIP