Talk: geofyzička Zoubida Nemer, ktorá skúma vodné zdroje a udržateľné hospodárenie s vodou na Sahare, víťazka IGRAC Groundwater Story 2024 a nadšená popularizátorka vedy.
Art: Harfista a skladateľ Michal Matejčík, ktorý účinkoval v uznávaných medzinárodných orchestroch RSO Wien, Wiener Staatsoper a na Pacific Music Festival Orchestra. Nahráva hudbu pre Netflix a National Geographic.
Talk: Lektor kritického myslenia Pavol Lacko, príležitostný fact-checker pre portál Demagog.sk, ktorý kedysi viedol. Zároveň sa venuje písaniu o vylúčených komunitách a aktívne prispieva k rozvoju ocenenia Biela vrana.
Talk: Copywriterka Barbora Grič, ktorá otvára citlivé témy úzkosti a emocionálnej nezrelosti s úprimnosťou a odvahou. Miluje knihy, píše poéziu a sníva o vlastnom kurníku plnom sliepok.
Talk: Mlynár Martin Petráš, ktorý vyše štvrťstoročia oživuje ikonickú ruinu mlynu v Kvačianskej doline, sa s nami delí o svoje poznanie.
Talk: Koordinátor pre Braillovo písmo Michal Tkáčik, ktorý tvorí a propaguje pravidlá slovenského slepeckého písma. Založil centrum prepisu učebníc do brailu i knižný e-shop pre nevidiacich.
Talk: Občianska aktivistka, publicistka a bývalá novinárka Zuzana Wienk, ktorá sa venuje témam transparentnosti, boju proti korupcii a podpore aktívnych ľudí cez iniciatívy Aliancia Fair-play, Biela vrana a Bystriny.
podujatie začne o 14:00 a potrvá do 22:00.
Vstupné 70€, vstupné s komunitným obedom 90€
---
Komunitný obed Michala Kordoša × Drž hubu
Spojenie chutí, tvorivosti a výnimočného jedla sa jednoducho neodmieta. Michal Kordoš sa spojil s tímom Drž hubu, aby Vám naservírovali obed, na ktorý tak ľahko nezabudnete. Na čo sa môžete v rámci komunitného obedu tešiť?
Hlavný chod
Hubový tart so spáleným pórikom, hubovou garum demi glace omáčkou, a špargľovou beurre blanc
Dezert
Tvarohovo-jahodový trifle s karobom
A na komunitu, ktorú spája zvedavosť a hlad po nových myšlienkach
Komunitný obed sa bude podávať od 12:00 do 14:00. Miesta na obed sú limitované