Coffeeslava je späť a ako sa na druhý ročník patrí, bude ešte lepšia, väčšia a... aj keď to môže znieť neuveriteľne... ešte viac nabitá kávou. Už teraz sa môžete tešiť na program, ktorý sa bude rozprestierať cez dvanásť kaviarní Bratislavy. Budeme pražiť, cuppingovať, párovať kávu s jedlom, využívať kávu ako umelecký prostriedok a mnoho ďalšieho.
*cupping - degustácia kávy
Zapojené kaviarne:
MAD DROP espresso & brew bar, Radlinského 24
Hosť Šimon Staš vám priblíži svoj svet, kde sa pohybuje medzi talianskou a výberovou kávou a ako sa dajú tieto svety prepojiť. Taktiež nás zasvätí do toho, čo je to SCA a čomu sa táto organizácia venuje a čo robia koordinátori a aké je to organizovať majstrovstvá Slovenska. A tešiť sa môžete aj na dve kolá cuppingov a celodenný workshop, počas ktorého si budete môcť sami spraviť cappuccino alebo espresso a samozrejme naučiť sa ho robiť lepšie.
10:00 - prednáška Šimona Staša
11:00 - cupping (rozdiely a spojitosti medzi talianskymi a výberovými kávami)
15:00 - prednáška "Čo je to SCA, čo robí pre Slovenskú kávovú scénu a aké je to organizovať majstrvostvá Slovenska v príprave kávy"
16:00 - cupping
DOT. Espresso bar, Lazaretská 13
V DOTe sa preto bude káva nielen piť, ale ale ňou i maľovať. Spolu s akademickou maliarkou Erikou Miklóšovou môžete popustiť uzdu svojej fantázii. Vašu kreatívu podporí i tím mladých grafikov, s ktorými absolvujete grafický workshop, kde si budete môcť vyskúšať rôzne grafické techniky.
15:00 - 18:00 - grafický workshop
FIVE Points Bratislava, Panská 23
Five Points vsadil na spojenie kokteil a káva. Pripravovať sa budú známe klasiky, Irish coffee, Espresso Martini alebo Flat White Russian a to v podaní samotného Maja Galušku. Hosťom predstaví vybrané kávové drinky a zúčastniť sa môžete krátkej prednášky a vychutnať si kávový koktail priamo od majstra. Jednoducho - do Five Points nepríďte autom. A ani na bicykli.
14:00 - 16:00 - príprava ísrkej kávy Majom Galuškom
Žufaňa, Dulovo námestie 4
Do Žufane zavíta Jiři Giesl, ktorý je majiteľom rodinnej kaviarne Pikola v Šumperku na severe Moravy. Počas tohto dňa budete môcť u kávu v Žufani nielen piť, ale aj jesť. Špeciálne kávové menu bude dopĺňať filtrovaná káva od Jirku a o o 17.00 sa začne diskutovať na tému: Ako tvoriť kávovú komunitu v meste, kde pojem výberová kava “neexistuje”.
17:00 - diskusia s Jirkom Gieslom, Pikola
Na čo sa môžete U Kubistu tešiť počas Jarnej Coffeeslavy? O ďalší vyvážený pomer predsa! Tentoraz pôjde o spojenie jahňacieho mäsa a výberovej kávy 9grams coffee. Chýbať samozrejme nebude ani espresso. Takýto obed/večeru si jednoducho nemôžete nechať ujsť.
12:00 - 21:00 - servis jedla
Pán Králiček Priestor, Budovateľská 2
Na čo sa môžete u Králička tešiť počas Jarnej Coffeeslavy? Na ulici sa uskutoční malý open air festival. Pozvali sme naň overené festivalové kombo – Herbert sirupy a Wafličky. Budete môcť ochutnať jednoduché nealko kávové drinky v spojení s Herbert sirupmi. V Priestore privítame hostí z La Boheme Cafe. Prevedú nás nielen dvomi kolami cuppingov, ale aj premietaním príbehov z plantáži a zaujímavosťami o káve, o ktorých ste doteraz netušili.
11:00 - 20:30 - stánky
14:00 - 16:00 - 1. kolo cupping
17:00 - 19:00 - 2. kolo cuppingEduCafe, Robotnícka 5
V rámci Jarná Coffeeslava k nám zavíta veľká kávová návšteva z Belgicka . Sofie, ktorá pracuje v 32cup ako Q-grader a coffee hunter nám príde porozprávať čo obnáša práca coffee huntera, prečo a ako vyberá výberové kávy a sprostredkuje nám zážitky z jej posledného tripu do Colombie.
11:00 / 13:00 / 15:00 - workshop
18:00 - diskusia
Mercek Cafe Coffee shop&Chocolate, Záhradnícka 12
Na čo sa môžete v Mercek Café tešiť počas Jarnej Coffeeslavy?
No predsa na skvelú kávu a rovnako skvelú čokoládu! Odborník na výrobu čokolády vám predstaví spojenie tejto sladkosti s cascarou. A ochutnať budete môcť tiež novú kolekciu kávových praliniek.
11:00 - 14:00 - čokoláda a káva
Brew Bar Café / Fresh Market, Rožňavská 1A
Odrody. Terirória. Spracovanie. To sú tri témy, ktorými vás počas dňa prevedie náš hosť.
13:00 - workshop (30 min), následne riadený cupping
15:00 - latteart
16:00 - workshop (30 min), následne riadený cupping
18:00 - workshop "údržba a čistenie kávovaru a mlynčeka"
Mono Café, Budovateľská 25
Hosť: Double B & Bariskta roku ČR 2017 Jan Škeřík
15:00 - cupping
17:00 - diskusia s baristom
Satori Stage, Mickiewiczova 9
Hosť: Green Plantation. Príď na diskusiu a následný cupping s majiteľom a pražiarom zo slovenskej pražiarne.
17:00 - cupping
18:30 - diskusia
Gorifee Kaffeehaus, Panenská 33
V kaviarni vás čaká krátky workshop aeropress prípravy kávy a prezentácia.
16:00 - aeropress workshop Lukáša Záhradníka
18:00 - Erik Šimšík prezentuje Cesty za kávou
Goriffee Roastery, Ľudovíta Fullu 62
Pražiareň kávy na Dlhých dieloch. Prevedieme vás procesom praženia s následným cuppingom.
8:00 - cupping
16:00 - cupping
Vstup je voľný a prednáška bude v anglickom jazyku
sledujte Coffeeslava