12.05.2021
blog
Vytvor hmotnú cenu Anasoft Litera 2021

Litera fest otvára výzvu pre umelcov, umelkyne, dizajnérov, dizajnérky, umelecké skupiny či dizajnové štúdiá na návrh a realizáciu hmotnej ceny/objektu pre laureáta alebo laureátku ceny Anasoft litera 2021 v celkovej sume 1000 €.

Anasoft litera je slovenská literárna cena, ktorá sa udeľuje raz ročne za najlepšie pôvodné slovenské prozaické literárne dielo alebo za preklad pôvodného prozaického diela autorov, ktorí sú primárne občanmi Slovenskej republiky a ich prózy sú knižne vydané v predchádzajúcom kalendárnom roku. Autor alebo autorka najlepšej knihy získa odmenu honorovanú sumou 10 000 eur a zároveň hmotnú cenu.

„Rok 2021 je oficiálne Rokom slovenského dizajnu. Preto sme sa v rámci multižánrového festivalu litera fest rozhodli otvoriť výzvu pre slovenských dizajnérov, aby vytvorili hmotnú cenu pre laureáta Anasoft litera.“ vysvetľuje riaditeľka literárnej ceny Simona Fochlerová.

„Počas festivalu predstavíme všetky návrhy a následne ich zverejníme pre širokú verejnosť na našej stránke a sociálnych sieťach. Zaujíma nás totiž názor ľudí, aj keď hlavné slovo bude mať komisia, ktorej predsedá umelecký šperkár Ján Jánoš z Ateliéru Hora, pracujúci aj v Slovenskom centre dizajnu.“ Komisiu ďalej tvoria členovia organizačného tímu literárnej ceny Anasoft litera a Lucia Turiničová z marketingového oddelenia spoločnosti Anasoft. 

Tvorcovia môžu svoje návrhy posielať na adresu: simona.fochlerova@anasoftlitera.com do 20. júna 2021. Víťazný návrh bude vyhlásený 1. augusta 2020. Všetky potrebné informácie sa dozviete na stránke literárnej ceny: anasoftlitera.sk.