22.04.2021
blog
Slovenská národná galéria je otvorená!

Pre návštevníkov Slovenskej národnej galérie sa otvárajú priestory. Po skoro piatich mesiacoch je to úžasná správa. Pri dodržaní všetkých opatrení si užijete aktuálne výstavy vo všetkých pracoviskách Slovenskej národnej galérie nie len v Bratislave.

Otváracie hodiny SNG Bratislava: PO - NE 10:00 - 18:00 / ŠT 12:00 - 20:00.

Ukážka z výstavného programu: 

Avatsýv. Labyrint Erika Bindera
Samostaná výstava Erika Bindera vás prevedie labyrintom jeho vlastného života a tvorby. Binderov program je mnohovrstevnatý a obsahuje prácu so všetkými médiami od maľby, grafiky, autonómnej aj denníkovej kresby, inštalácie a objektov až po video a intermediálne performancie. Vydajte sa na dobrodružtsvo do labyrintu umenia.

Zóna architektúry / Dotkni sa – preskúmaj – vytvor
Pozývame vás navštíviť aj našu edukačnú Zónu, ktorá je otvoreným priestorom pre všetkých návštevníkov, ktorí radi experimentujú, tvoria, objavujú a chcú sa dozvedieť viac o zaujímavých témach z výtvarného umenia. Aktuálne vás čaká téma Architektonické a stavebné princípy, ktorá vám priblíži, ako sa vyvíjali stavebné postupy a ako ich ovplyvňovali stavebné materiály.

Akcia ZET / umenovedná výprava
Od novembra roku 2020 maľuje v átriu SNG výtvarník Marcel Mališ autorskú repliku strateného diela - svoj nový obraz s pozmeneným názvom VďakyZdanie československého ľudu. Príďte sa pozrieť, ako sa tvorí monumentálna maľba naživo!

Knižnica Kornela a Nade Földváriovcov / Archív Júliusa Kollera
Príďte si oddýchnuť do Knižnice Kornela a Nade Földváriovcov, ktorá uchováva veľkú zbierku kníh spisovateľa, kritika a satirika Kornela Földváriho a jeho ženy Nade. Vyberte si z vyše 11 000 kníh, ktorými si môžete listovať v príjemnom prostredí určenom na štúdium, relax a kultúrno-spoločenské udalosti.
Spoznajte Júliusa Kollera, jedného z našich najrešpektovanejších umelcov, vďaka rozsiahlemu archívu, ktorého časť nájdete na 1. poschodí Esterházyho paláca.

Sprievodný program: 

Kurátorský výklad: Avatsýv. Labyrint Erika Bindera
V prvom online kurátorskom výklade vás kurátorka-interpretka Lucia G. Stach prevedie miestnosťami-krajinami v „labyrinte trávenia času” Erika Bindera. Priblíži fragmenty autorskej ikonografie jedinečne premietnutej do pôdorysu aktuálnej výstavy. Vo svojom výklade tiež ukáže ako do „nekonceptuálnej” tvorby tohto osobitého súčasného umelca vstupujú okrem spoločenských a kunsthistorických kontextov aj autobiografické impulzy a náhody a ako ich vo svojej otvorenej hre využíva. Pozývame vás zažiť výstavu aj naživo!

Celý program Slovenskej národnej galérie