18.05.2013
blog
Sigur Rós sa objavia v epizóde Simpsonovcov

Dnes bude premiérovo odvysielaná časť seriálu Simpsonovci, v ktorej sa objaví Sigur Rós, známa skupina z Islandu.

V epizóde „The Saga Of Carl“ si Homer, Moe, Lenny and Carl kúpia víťazný tiket v lotérii. Po tom ako Carl aj s lístkom uteká na Island, zvyšok partičky sa ho vyberie nájsť a chytiť. Homer Simpson sa tak po prvý krát dostane na Island.

Pre túto epizódu Sigur Rós napísali niekoľko nových skladieb ako aj ich vlastnú verziu titulnej melódie Simpsonovcov. Matt Groening, autor Simpsonovcov povedal: „som dlhoročným fanúšikom Sigur Rós a je to pre mňa veľká pocta preniesť ich islandské ambientné nálady do našej bláznivej show“.

Sigur Rós tak rozšíri skupinu známych mien, ktoré sa objavili v comicsovom seriáli. Patria medzi nich Tom Waits, Red Hot Chilli Peppers, Daft Punk, The Ramones, Metallica, Smashing Pumpkins alebo Cypress Hill.

Na internete sa už objavilo niekoľko upútaviek na túto epizódu, jednu z nich vidíte pod článkom. Druhé video, skladba „Ísjaki“ je ukážkou z nového albumu Sigur Rós s názvom Kveikur, ktorý výjde 17. júna tohto roku. V rámci turné k tomuto albumu sa najbližšie k nám ukážu na festivale Colours of Ostrava.

Kde a kedy bude možné vidieť túto epizódu u nás nevieme ale fanúšikovia svoje zdroje určite majú.

via sigur-ros, pitchfork, NME