07.05.2013
blog
Prvý trailer k slávnemu sci-fi Enderova hra

Fimová podoba prvého dielu veľmi známej sci-fi ságy o Enderovi sa dočkala prvého trailera.

Knihou Enderova hra (1985) začína prvý diel štvordielnej sci-fi ságy o Enderovi Wigginovi. Autorom je známy americký spisovateľ Orson Scott Card.

Zem bude o niekoľko rokov v ohrození technicky vyspelými mimozemskými bytosťami nazvanými „termiťania“ a chystá sa na odrazenie tretieho útoku. Súčasťou príprav je hľadanie talentovaných veliteľov a vojvodcov, ktorí budú schopní ochrániť ľudstvo. Iba šesťročný Ender Wiggin je jeden z nich a časom sa ukáže ako najväčší talent.

Po rokoch tvrdého výcviku absolvuje počítačové simulácie vesmírnych bojov. Sú ich desiatky a v poslednom z nich zničí domovskú planétu termiťanov čím ich úplne vyhladí. Krátko na to sa dozvedá, že to nebola simulácia ale realita. Tento fakt roztočí kolotoč udalostí, ktoré sa tiahnu nielen prvou knihou ale celou ságou.

Enderova hra získala najvýznamnejšie ocenenia žánru sci-fi Hugo Awards a Nebula Awards. Aj ďalšie tri pokračovania ságy získali mnohé nominácie a sú cenené fanúšikmi sci-fi.

Na filmové adaptácie kníh bývajú často veľmi protichodné názory. Tak dobre napísaná kniha ako je Enderova hra je veľmi ťažká predloha a autori filmu to určite nebudú mať vôbec ľahké. Asi sa treba pripraviť na kompromisy. Uvidíme ako si s touto témou autori poradia.

Čo možno čakať naznačuje prvý trailer.

Réžisérom je Gavin Hood (Breakout Kings, X-Men Origins: Wolverine) a v hlavných úlohách sa predstavia Asa Butterfield, Harrison Ford a Ben Kingsley. Spolu s filmom by mala výjsť aj rovnomenná počítarová hra.

Oficiálne online zdroje k filmu : blog | facebook | oficiálna stránka | twitter

Film príde do kín v koncom roka 2013.