10.01.2013
blog
Nový album The Uniques aj s knihou

Po takmer polročnej odmlke sa zdá, že sa bratislavskí The Uniques začínajú znova prebúdzať hneď s niekoľkými novinkami.

Nový album je už na spadnutie a tak chalani začali so zverejňovaním prvých detailov: “Momentálne sme už v procese finálneho mixovania, ale ešte pred vydaním prvého singla sme sa museli zamyslieť nad samotným spôsobom, akým našu hudbu dostať k ľuďom. Klasický CD obal nám prišiel dosť malý na zverejnenie fotiek a textov, tak sme prišli s nápadom vydať s CD-čkom knihu, ktorú by sme radi naplnili okrem textov a našich fotiek aj výtvormi našich fanúšikov”, objasňuje frontman Pišta.

“Našli sme medzi nimi veľa skrytých talentov a radi by sme im dali možnosť samým sa vyjadriť. Na našu stránku sme zavesili akýsi návod a tematiku, v ktorej bude album ladený a ostatné už necháme na ľudoch. Môže to byť fotka, grafika alebo hocijaký výtvor, ktorý vieme vytlačiť. Myslím, že to bude zaujímavý pokus.”

Okrem návodu v angličtine a slovenčine ako postupovať chalani zverejňujú aj všetky nové texty z pripravovaných songov. “Nedávno sme videli nejaký film až po tom, čo sme dobre poznali jeho soundtrack a tento zvláštny zážitok nám vnukol nápad na tento netradičný postup, čo nám prišlo celkom osviežujúce”, dodáva basák Miro. “Vybrané výtvory samozrejme “vyplatíme” minimálne albumom a lístkami na koncerty, všetky ale zverejníme na našich kanáloch na webe.”

Kompletné info nájdete na stránke The Uniques a na Facebook The Uniques. Chlapci si ešte do vydania zahrajú 17. januára v bratislavskom Nu Spirit Clube spolu s DJmi Oný & Vili:am (PPE), kde plánujú zahrať aj zopár horúcich nových trackov.