21.01.2021
blog
Nová virtuálna prehliadka Filla – Fulla s audiosprievodom!

Nová virtuálna prehliadka úspešnej výstavy SNG s názvom Filla - Fulla: Osud umelca s audiosprievodom kurátorky výstavy Kataríny Bajcurovej!

Na fillafulla.sng.sk/panorama/ sa môžete prejsť celou výstavou z roku 2018, venovanou dvom klasikom českého a slovenského moderného umenia - Emilovi Fillovi a Ľudovítovi Fullovi od začiatku do konca, alebo si vybrať konkrétnu miestnosť či dielo, ktoré vás najviac zaujme. Prečo obaja autori patria k najvýznamnejším postavám českého a slovenského umenia 20. storočia a ako každý z nich otváral svojím dielom výtvarnému umeniu nové a radikálne vývojové cesty, sa dozviete práve tu. Bonusom sú samostatné audio vstupy k dvom najvýraznejším dielam autorov: Pieseň a práca (Fulla) a Kde dvanásť kľúčov od dverí (Filla).

Po prehliadke môžete prehodiť zopár slov s Fullom a Fillom v zaujímavom a vtipnom chate na fillafulla.sng.sk/chat/. Aplikácia vyvinutá kolegami v lab.SNG približuje životné príbehy týchto dvoch umelcov formou interaktívneho rozhovoru, ktorý dopĺňajú ukážky z tvorby autorov a archívne materiály.

Virtuálnu prehliadku výstavy pripravilo Oddelenie digitálnych technológií SNG. O zvukovú produkciu sa postaral Martin Králik - Soundline studio. Diela, pri ktorých sa nachádza digitálny záznam, sú vo virtuálnej prehliadke prepojené s webumenia.sk.

Viac info o výstave z roku 2018 

K osobnosti a tvorbe Fullu ponúkame aj niečo na čítanie z nášho e-shopu - Katalóg k stálej expozícii Galérie Ľudovíta Fullu v Ružomberku a čerstvú reedíciu Súkromných listov Fullu a Galandu s interpretačnou štúdiou kurátorky Kataríny Bajcurovej a so sprievodnou obrazovou časťou.