23.10.2023
blog
Hrad Devín má novú webstránku
Najnavštevovanejšia lokalita Múzea mesta Bratislavy, hrad Devín, má novú oficiálnu samostatnú webstránku. Nájdete na nej všetky dôležité informácie pre naplánovanie návštevy hradu, vrátane aktuálnych otváracích hodín, výšky vstupného, aktuálne otvorených výstav či pripravovaných podujatí.

Na www.hraddevin.mmb.sk nájdete aj aktualizovanú informáciu o prístupnosti areálu hradu (napríklad v zime môže byť neplánovane uzavretý z dôvodu poľadovice či intenzívneho sneženia).

Sekcia Podujatia a výstavy ponúka aj kalendár podujatí s možnosťou prekliknúť sa na predaj vstupeniek.

V sekcii Spoznajte hrad Devín nájdete pútavé texty o histórii hradu, okolitej prírode či archeologickom výskume, ktorý sa v tejto lokalite realizuje už vyše 110 rokov.

Na www.hraddevin.mmb.sk nájdete aj:

Nový oficiálny web hradu Devín je k dispozícii v troch jazykoch (slovenčine, angličtine a nemčine) a okrem iného ponúka aj rozšírenie fyzického informačno-navigačného systému v areáli hradu do on-line prostredia.

Znamená to, že pri návšteve hradu si môžete zoskenovať QR kódy umiestnené na informačných a navigačných tabuliach a zobrazené texty si prečítať pri relaxovaní v niektorej z oddychových zón v hradnom areáli alebo z pohodlia domova.

Nová webstránka je súčasťou zlepšenia prístupnosti hradného areálu pre návštevníkov a návštevníčky s poruchami zraku. Na paneloch informačno-navigačného systému nájdete aj QR kód, po zoskenovaní ktorého sa už čoskoro dostanete k audio sprievodcovi umiestnenému na novej webstránke.

Nová oficiálna webstránka hradu Devín vznikla ako súčasť projektu obnovy hradu Devín s názvom Culture Across – Kultúrne mosty cez rieku Morava, spolufinancovaného z programu spolupráce Interreg Slovenská republika – Rakúsko, ktorý bol v septembri úspešne ukončený.

Budeme radi, ak nám dáte vedieť, ako sa Vám nová webstránka páči, či by ste niečo zmenili, pridali alebo naopak ubrali. 

Spätnú väzbu nám môžete poslať na katarina.selecka@mmb.sk. Ďakujeme!