06.12.2012
blog
Čas venovať Darček pre život

Prichádza čas venovať Darček pre život …nech môžu mať Vianoce, všetky deti na svete Darček pre život je vianočný projekt UNICEF Slovensko.

Ide o zmysluplné, život meniace a zachraňujúce darčeky, ktoré môžu mať podobu napríklad vakcíny proti detskej obrne, terapeutickej výživy, moskytiéry či dokonca celej školy v krabici.

Jedinečnosť darčekov spočíva nielen v ich neobvyklom prevedení, ale hlavne v tom, že presný počet zakúpených Darčekov pre život dodá UNICEF deťom, pre ktoré sú životne dôležité. Kupujúci dostane navyše darčekový certifikát, ktorý môže venovať aj svojim blízkym pod vianočný stromček ako originálny a skutočne zmysluplný darček.

Ceny darčekov začínajú pri 2 eurách a napríklad 2,10 eur je suma balíka vakcín proti detskej obrne, ktorý obsahuje až 20 vakcín. Presný počet zakúpených vakcín či iných darčekov dodá UNICEF deťom, kde pôsobí a kde ich deti najviac potrebujú.

V ponuke je množstvo užitočných darčekov, ako sú napríklad:

Vakcína proti detskej obrne, 20ks vakcín za 2,10 eur – Detská obrna je jednou zo šiestich chorôb, na ktoré každý deň umrie 21 000. Smrť každého jedného dieťaťa na detskú obrnu je úplne zbytočná, pretože proti detskej obrne sa dá zaočkovať. Pomocou Darčeka pre život v podobe vakcíny dokáže UNICEF zaočkovať až 20 detí.

Zošity – 10ks zošitov za 3,45 eur – Hovorí sa, že “vzdelanie je to, čo ti nikdy nikto nevezme“. Niektoré deti však nemajú ani len šancu sa o vzdelanie pokúsiť. Jedným z príčin je aj chudoba a nedostatok financií napríklad aj na jednoduchú a veľmi potrebnú veci – zošity. Je neskutočné, že zošity môžu byť prekážkou, prečo nenavštevovať školu. Suma 3,54 eur je suma za 10 zošitov – Darček pre život, ktorý môže pomôcť deťom v najchudobnejších častiach sveta vzdelávať sa a naplniť svoj potenciál.

Moskytiéra – impregnovaná moskytiéra za 4,54 eur – Jedným z tzv. „tichých zabijakov“ ničiacich detské životy je malária. Tejto chorobe je vystavených až 40% svetovej populácie, najmä deti do päť rokov. Malária je choroba, ktorá sa „postará“ o to, že každých 30 sekúnd príde na svete jedna mama o svoje dieťa. Moskytiéra v hodnote 4,54 eur ochráni jednu ženu a jej deti pred nebezpečným bodnutím.

Terapeutická výživa – 150 balení arašidovej pasty za 53,67 eur – Podvýživa, choroba ktorá sužuje brušká státisícom detí po celom svete. Základom terapeutickej výživy je arašidová pasta určená na priamu konzumáciu. Je možné podať ju dieťaťu bez použitia vody na rozmixovanie, funguje v akejkoľvek situácii. Tri vrecúška denne dokážu podvyživenému dieťaťu zachrániť život, tento darček naozaj znamená život.

Kompletný zoznam darčekov pre život a bližšie informácie nájdete na stránke UNICEF.

Nákupom Darčeka pre život nielen sami rozhodnete, ako má UNICEF pomôcť deťom, ale môžete ho venovať aj ako originálny darček pod vianočný stromček. Kupujúci získa darovací certifikát. Darček tak môže venovať deťom aj v mene niekoho iného – napríklad v mene priateľa alebo člena rodiny.

UNICEF v tomto prípade dopraví zakúpený darček k deťom v mene vášho blízkeho, a zároveň váš blízky obdrží personalizovaný darčekový certifikát, z ktorého sa dozvie, aký dar ste v jeho mene zakúpili a ako pomohol.

Vášmu blízkemu tak darujete dobrý pocit zo záchrany detského života a umocníte tak silu najkrajších sviatkov v roku.